OKULUMUZUN TARİHÇESİ

09.12.2023 30

Okulumuzun bulunduğu mahalleye ilk defa okul; 1941 yılında köy mescidinde ilkokul olarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulun ilk kadrolu personeli eğitmen Mustafa EKEN’ dir. İlk başöğretmeni ise Konya Kız Öğretmen Okulu mezunu Fikriye CANDAN’ dır. Okulun adı yerleşim yeri köy olduğu için Karahüyük Köyü İlkokulu’ dur.

Okulun ilk binasının yapımı 1946 yılında, 3 derslik, 1 öğretmen lojmanı olarak köylü tarafından imece usulüyle yapılmıştır. 1987 yılına kadar bu binada Karahüyük Köyü İlkokulu olarak eğitim öğretime devam etmiştir. 1988 yılında derslik sayısının ihtiyacı karşılayamaması üzerine Konya’nın hayırsever tüccarlarından Halep doğumlu merhum Ahmet HAŞHAŞ tarafından eski binanın karşısına 5 derslik, 1 idari oda, 1 mutfaktan oluşan 456 metrekare alana oturan yeni bina yapılmış ve eğitim öğretime başlamıştır. 2000 yılında MEB tarafından yeni binanın üstüne 5 derslikli, 1 idari kısım çıkılmıştır. 2000 yılına kadar okulumuz 2 bina 8 derslik olarak eğitim öğretime devam etmiştir.

Köyün 1982 yılında belediye sınırları içine girmesiyle okulun adı Karahüyük Mahallesi İlkokulu olarak değişmiştir. 1988 yılında okulun adına hayırseverin adı eklenerek adı Karahüyük Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulu olmuştur. Tüm okulların İlköğretim Okulu olması ile okulun adı Karahüyük Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu olarak değişmiştir ve tekrar 4+4+4 yıllık eğitim öğretim sürecine geçmesiyle okulun adı Karahüyük Mahallesi  Ahmet Haşhaş ilkokulu olarak değişmiştir.

Yoğun göç almasından dolayı nüfus hızla artmış okulun derslik sayısı ihtiyacı karşılayamamıştır. 2007 yılında eski okul binası yıkılarak yerine 2 anasınıfı bölümü, 5 derslik, 1 çok amaçlı salon,1 iş eğitim odası ve 1 laboratuar odası inşa edilmiş olup 2008 eğitim yılında faaliyete geçmiştir.

Okulumuz 6160 metrekare alana oturmuştur. 516 metrekare ve 618 metrekareden alana oturmuş iki binada eğitim yapılmaktadır. 1875 metrekare yeşil alan mevcuttur. Okulumuz doğalgaz ile ısınmaktadır.