ClassDojo Projesi

09.01.2024 42

ClassDojo Nedir?

ClassDojo, bir sınıf içi etkileşim, eğitim teknolojisi iletişim uygulaması ve web sitesidir. Öğretmenler sisteme öğrencilerini ekleyip onlara çeşitli rozetler vererek ilerlemelerini takip edebilir. Öğrencinin aldığı rozetleri sisteme giriş yapan veliler de görebilmektedir.Aynı zamanda öğrenciler için bir portföy oluşturur ve onlara kendi seslerini duyurma fırsatı verir. Bu uygulama, 35’ten fazla dile çevrilebilen mesajlaşma özelliği sayesinde öğretmenler ve aileler arasında kolay bir iletişim sağlar.

ClassDojo’nun Avantajları

Bu yazıda, ClassDojo’nun nasıl kullanıldığını ve hangi avantajlarını sunduğunu anlatacağız. Uygulamayı kullanmak için öncelikle https://www.classdojo.com adresine gidip kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt olduktan sonra, sınıfınızı oluşturabilir ve öğrencilerinizi ekleyebilirsiniz. Öğrencilerinize isimlerini veya takma isimlerini verebilirsiniz. Ayrıca her öğrenciye bir avatar seçebilir veya onların kendi avatarlarını oluşturmalarına izin verebilirsiniz.

Bu web 2.0 aracı ileöğrencilerinize beceri bazlı rozetler verebilirsiniz. Bu rozetler, öğrencilerin sosyal duygusal öğrenmelerini desteklemek için tasarlanmıştır. Örneğin, öğrencilerinize katılım, işbirliği, yaratıcılık gibi beceriler için rozetler verebilirsiniz. Rozetleri verirken de öğrencilere geri bildirimde bulunabilirsiniz. Öğrenciler aldıkları rozetleri ve geri bildirimleri kendi portföylerinde görebilir ve paylaşabilirler.

ClassDojo’nun bir diğer önemli özelliği de sınıf hikayesi (class story) dir. Sınıf hikayesi, okul gününe ait fotoğraf ve videoların paylaşıldığı bir beslemedir. Öğretmenler sınıf hikayesine sınıfta yapılan etkinlikleri, projeleri, duyuruları veya ipuçlarını ekleyebilirler. Aileler de sınıf hikayesini takip ederek çocuklarının okuldaki durumundan haberdar olabilirler.

ClassDojo’nun iletişim özelliği sayesinde, öğretmenler ve aileler arasında kolay bir iletişim kurulabilir. Öğretmenler ailelere mesaj gönderebilir veya toplu mesajlaşma yapabilirler. Aileler de öğretmenlere mesaj gönderebilir veya soru sorabilirler. Mesajlaşma özelliği 35’ten fazla dile çevrilebildiği için dil engeli ortadan kalkar.

09-01-2024